Uwaga - lekki chaos w temacie - połączenie kilku tematów
Fotografie godne uwagi.
Wielka Studnia Onufrego
Znajduje się na zachodnim krańcu Stradunu, tuż za bramą Pile. To ostatni punkt systemu dostarczającego wodę do miasta od 1444r. Okrągła kopulasta studnia z 16 kamiennymi, wypluwającymi wodę głowami. Podczas serbskiego oblężenia została poważnie uszkodzona, ale dziś jest w pełni odrestaurowana. Pierwotnie studnia miała umożliwić umycie się po wejściu do miasta. Podobno, jak umyje się ręce pod wszystkimi 16 głowami i pomyśli się życzenie, to na pewno się spełni. Mi się spełniło
Mała studnia Onufrego
Znajduje się na przeciwległym krańcu Stradunu obok wieży zegarowej.
Ta fontanna znajduje się w bocznej uliczce Dubrownika, nie wiem jak się nazywa, ani do czego służy, ale na pewno jest oryginalna
Ten film nakręcił mój znajomy. Ja dałam go tylko na You Tube. To jego kotka z 4 małymi kociętami.
Jest niesamowita. W wakacje jak byłam na Dolnym Śląsku, obserwowałam Krychę / tak się nazywa / z jej maluchami.
Przy kwiatach, będzie nam przyjemniej
mam nowy awatar, ładna ze mnie dziewczyna, prawda ?
Tego Amarylisa kupiłam 2 tygodnie temu, do mojej kolekcji, jeszcze miał pąki. Rozwinęły się na jednej łodydze,
na drugiej pąk jeszcze zamknięty.
Piękne róże Kreciku, nawet potańczyłam przy nich.
Twoje kaktusy Ecola, wyglądają uroczo na tle tych żaluzji. Widzę, że są w ceramicznych doniczkach.
W podobnych ostatnio piekłam babki, wyszły super
Wszystkie Twoje kociaki Darku są cudne, ale najbardziej podoba mi się ten w białych skarpetach i śliniakiem pod szyją
Ten poniżej co prawda nie jest mój ale jest w rodzinie, więc mogę się do niego przyznać
Co prawda to nie gif, ale póki co można sobie wyobrazić, że miga Jak zbiorę kilka zdjęć Kado to poprawię.