Uwaga - lekki chaos w temacie - po³±czenie kilku tematów
Fotografie godne uwagi.
Wielka Studnia Onufrego
Znajduje siê na zachodnim krañcu Stradunu, tu¿ za bram± Pile. To ostatni punkt systemu dostarczaj±cego wodê do miasta od 1444r. Okr±g³a kopulasta studnia z 16 kamiennymi, wypluwaj±cymi wodê g³owami. Podczas serbskiego oblê¿enia zosta³a powa¿nie uszkodzona, ale dzi¶ jest w pe³ni odrestaurowana. Pierwotnie studnia mia³a umo¿liwiæ umycie siê po wej¶ciu do miasta. Podobno, jak umyje siê rêce pod wszystkimi 16 g³owami i pomy¶li siê ¿yczenie, to na pewno siê spe³ni. Mi siê spe³ni³o
Ma³a studnia Onufrego
Znajduje siê na przeciwleg³ym krañcu Stradunu obok wie¿y zegarowej.
Ta fontanna znajduje siê w bocznej uliczce Dubrownika, nie wiem jak siê nazywa, ani do czego s³u¿y, ale na pewno jest oryginalna
Ten film nakrêci³ mój znajomy. Ja da³am go tylko na You Tube. To jego kotka z 4 ma³ymi kociêtami.
Jest niesamowita. W wakacje jak by³am na Dolnym ¦l±sku, obserwowa³am Krychê / tak siê nazywa / z jej maluchami.
Przy kwiatach, bêdzie nam przyjemniej
mam nowy awatar, ³adna ze mnie dziewczyna, prawda ?
Tego Amarylisa kupi³am 2 tygodnie temu, do mojej kolekcji, jeszcze mia³ p±ki. Rozwinê³y siê na jednej ³odydze,
na drugiej p±k jeszcze zamkniêty.
Piêkne ró¿e Kreciku, nawet potañczy³am przy nich.
Twoje kaktusy Ecola, wygl±daj± uroczo na tle tych ¿aluzji. Widzê, ¿e s± w ceramicznych doniczkach.
W podobnych ostatnio piek³am babki, wysz³y super
Wszystkie Twoje kociaki Darku s± cudne, ale najbardziej podoba mi siê ten w bia³ych skarpetach i ¶liniakiem pod szyj±
Ten poni¿ej co prawda nie jest mój ale jest w rodzinie, wiêc mogê siê do niego przyznaæ
Co prawda to nie gif, ale póki co mo¿na sobie wyobraziæ, ¿e miga Jak zbiorê kilka zdjêæ Kado to poprawiê.