IV klasa SZP Praca domowa - przepis na baśń
Baśniowa zupa Dominika
Składniki:
Kawałek miotły Baby Jagi. Szybka z piernikowej chatki. Ogon węża Bazyliszka. 2 Smerfy. 3 gęsie pióra. 2 łyżki płynu na porost włosów. Głowa bałwanka śniegowego. 3 marchewki zajączka. Pajęczyna od Tekli. Skrzydełko nietoperza. 2 wiadra rosy
Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do dużego kociołka. Rozpalić ognisko na skraju lasu, używając ognia i siarki smoka wawelskiego. Gotować od północy do pierwszego brzasku. Kończąc gotowanie przyprawić szczyptą proszku z żuczka, pokrojonym kwiatem mchu i paproci od Żwirka i Muchomorka, ziołami z zakazanego lasu. Na koniec dosolić do smaku kroplą potu Obelixa. Podawać w liściach łopianu na polanie w lesie.
|